Gara e parë i takon italianit Dovizioso – Marquez dhe Rossi në podium

Moto GP 18 Mars 2018 20:26

Ka përfunduar gara e parë në MotoGP për Shpërblimin e Madh të Katarit që u zhvillohua në shtegun Losail.

Befasinë më të madhe me të filluar ky sezon në MotoGP e ka shkaktuar Dovizioso, i cili ka marrë vendin e parë në podium, para Marc Marquez dhe legjendës Valentino Rossi.

Dovizioso dhe Marquez, deri në rrethin e 18, kanë luftuar njëri me tjetrin për pozitën e dytë, ndërsa që të dy motoristën e tejkaluan në rrethin e 19-të Zarcon në kthesën e parë. Këtu pastaj është bërë gara interesant, sepse brenda 3 rrethëve të fundit, Dovizioso dhe Marquez kanë dhuruan spektakël për të pranishmit.

Në fund, Dovizioso ka fituar vendin e parë para Marc Marquez, i cili është munduar të tejkaloj në këndin e fundit kundërshtarin, por pa sukses sepse Dovizioso ishte shumë i vëmendëshëm.

Vendin e tretë e ka zënë Valentino Rossi, që la pas Crutchlow dhe Petruccin.

Renditja dhe Koha nga gara e parë e sezonit në MotoGP:

-->