Avokati i Gramoz Vokrrit dorëzon në gjykatë padinë ndaj FFK-së

Futboll 28 Mars 2022 17:34

Ditë më parë Komisioni për mbarëvajtjen e procesit zgjedhor të FFK-së vendosi që të refuzojë kandidaturën e Gramoz Vokrrit për të parin e FFK’së, duke bërë kështu që kryetari aktual, Agim Ademi do të jetë kandidati i vetëm edhe për një mandat tjetër në krye të Federatës së Futbollit të Kosovës. Teksa sot, avokati i Vokrrit ka dorëzuar padi ndaj FFK’së, shkruan Insajderi.org

Përfaqësuesi ligjor i Gramoz Vokrrit, Arbër Krasniqi, ka dorëzuar padi në Gjykatën Themelore në Prishtinë kundër Federatës së Futbollit të Kosovës për ndalimin e kandidimit të Gramoz Vokrrit për kryetar të Federatës së Futbollit të Kosovës si dhe pezullimin e vendimit për mbajtjen e Kuvendit Zgjedhor të kësaj federate.

Ai ka thënë se më këtë rast është deponuar një padi dhe një kërkesë që kanë të bëjnë me çështjet e lartë-përmendura.

“Po ne kemi bërë një padi dhe një kërkesë për propozim për lejimin e masës së përkohshëm ndalim të ekzekutimit të vendimit apo mbajtjes së zgjedhjeve për kryetar të FFK-së. Padia është dorëzuar sot dhe sipas ligjit për konfliktet administrative gjykata ka për detyrë që këtë masë ta vendosë brenda afatit treditorë”, bëri të ditur Krasniqi për KosovaPress.

Pas dorëzimit të padisë, ai ka thënë se FFK më këto dy vendime ka bërë shkelje të të gjitha afateve ligjore në të gjithë procedurën e marrjes së këtyre dy vendimeve.

“Kemi bërë dy padi, njëra padi është për anulimin e vendimit në lidhje me kandidimin e z.Vokrri dhe tjetra është për propozimin e masës së përkohshme në lidhje me komplet procedurën që është udhëhequr deri më tani pasi që janë shkelur të gjitha afatet ligjore…Në bazë të analizës së lëndës dhe të gjitha rregullave, ligjeve primare dhe sekondare dhe udhëzimeve administrative të cilat janë në fuqi janë shkelur të gjitha afatet ligjore. Nuk janë njoftuar organet kompetente me të drejtë e ne veçanti të njëjti i është mohuar e drejta e ankesës në bazë të 127 të ligjit për procedurën e përgjithshme administrative. Pra, në momentin kur një kandidati i refuzohet e drejta e kandidimit, i njëjti ka afat 30 ditorë për të bërë ankesën dhe në këtë rast nuk është realizuar kjo e drejtë, do të thotë i është pamundësuar kjo e drejtë. Më datën 24 e ka pranuar vendimin për ndalim që nuk mund të kandidojë ndërsa më datën 6 prill është paraparë të mbahet kuvendin për zgjedhjen e kryetarit”, tha në fund Krasniqi.

Refuzimin për të kandiduar për të parin e FFK’së Vokrri e quajti tendecë kundër kandidatit për të eliminuar çdo llojë konkurrence dhe fryme demokratike. Ndryshe, Kuvendi Zgjedhor i Federatës së Futbollit të Kosovës do të mbahet më 6 prill.

-->