Bashkëshortja e Schumacherit: Kurrë nuk fajësova Zotin për atë që ndodhi

Sporte të tjera 11 Shtator 2021 12:20

Gruaja e Michael Schumacher, Corinna ka zbuluar se ish-kampioni botëror F1 ende po lufton për t’u shëruar nga dëmtimi i trurit i shkaktuar nga një aksident me ski.

Informacionet mbi shëndetin e ish -shoferit Ferrari kanë qenë të rralla që nga aksidenti i tij në 2013, veçanërisht nga familja e tij dhe kjo është deklarata e parë publike për gjendjen e tij që nga viti 2014.

“Të gjithëve na mungon Michael, por Michael është këtu, ndryshe, por këtu”, thotë Corinna në dokumentarin e titulluar “Schumacher”, i cili do të dalë më 15 shtator.

“Ne jemi bashkë. Ne jetojmë së bashku në shtëpi. Ne bëjmë terapi. Ne bëjmë gjithçka që mundemi për ta bërë Michael më të mirë dhe për t’u siguruar që ai është i rehatshëm. Dhe thjesht për ta bërë atë të ndiejë familjen tonë, lidhjen tonë. Dhe pa marrë parasysh çfarë, unë do të bëj gjithçka që mundem. Ne të gjithë do. Ne po përpiqemi të vazhdojmë si familje, ashtu siç i pëlqeu Michaelit dhe ende e bën. Dhe ne po vazhdojmë me jetën tonë”, ka shtuar ajo.

Schumacher tani është 52 vjeç, ndërsa djali i tij Mick, i cili ishte 14 vjeç dhe me të në kohën e aksidentit tani garon për Haas në F1. Corinna u martua me Schumacher në 1995 dhe ata gjithashtu kanë një vajzë, Gina, por gjithmonë kanë qenë mbrojtëse të ashpra të privatësisë së tyre. Ai ka qenë në shërim në kujdesin privat në shtëpinë e familjes në Liqenin e Gjenevës në Zvicër.

Schumacher është ende shumë i admiruar në këtë sport, por është aksidenti që ka pasur ndikimin e madh tek ata që janë më afër tij. “‘Më mungon Michael çdo ditë,” thotë Corinna. “Por nuk jam vetëm mua që më mungon. Janë fëmijët, familja, babai i tij, të gjithë rreth tij. ”

Schumacher konkurroi në 19 sezone në F1 midis 1991 dhe 2012, duke fituar 91 gara dhe pësoi vetëm një dëmtim të madh, një këmbë të thyer pas një përplasje në GP Britanik në 1999. “Ne gjithmonë i kishim kaluar garat e tij në mënyrë të sigurt,” thotë Corinna në film. “Kjo është arsyeja pse unë isha i sigurt se ai kishte disa engjëj mbrojtës që po e mbanin syrin tek ai. Unë nuk e di nëse është vetëm një lloj muri mbrojtës që e vendosni vetë ose nëse është sepse jeni në një farë mënyre naivë, por thjesht nuk më shkoi në mendje se diçka mund t’i ndodhte Michaelit.

“Unë kurrë nuk e fajësova Perëndinë pse ndodhi kjo tani. Ishte thjesht fat i keq, i gjithë fati i keq që dikush mund të ketë ndonjëherë në jetën e tij”, ka thënë ajo.

-->