“Davis Cup” dhe “Federations Cup” shtyhen për vitin 2021

Tenis 30 Qershor 2020 15:20

Dy eventet më të mëdha ekipore për shtete në tenis, “Davis Cup” për meshkuj dhe “Federations Cup” për femra, këtë vit nuk do të zhvillohen për shkak të koronavirusit.

Federata Ndërkombëtare e Tenisit (ITF) ka marrë vendimin për t’u shtyrë këto dy turne në vitin 2021.

Ndeshjet e fazës finale të Federations Cup për femra do të zhvillohen në Budapest të Hungarisë, në prill të vitit të ardhshëm. Ndërsa ato të Davis Cup për meshkuj do të zhvillohen në Madrid, në nëntor të 2021-shit.

Ideja e ITF-së ishte që këto dy turne t’i zhvillonte në fund të këtij viti, por është e pamundur.

Sidomos në rast se rinisin turnetë e mëdha dhe kalendari do të jetë i ngjeshur. Këto dy turne nisën elimiminatoret në shkurt të këtij viti por u ndërprerë.

-->