Deklarata e atletit rus bën xhiron e botës: “Nuk është luftë në Ukrainë, por një operacion shpëtimi”

Sporte të tjera 27 Shkurt 2022 14:45

Skiatori rus, Vyacheslav Barkov nuk e ka idenë për luftën e Rusisë ndaj Ukrainës, ai madje konsideron se agresioni rus po kryen vetëm operacion shpëtimi.

Së bashku me kolegun e tij Yevgeny Klimov, i cili tundi një dorezë me flamurin rus pas shkollimit, Barkov mbështeti publikisht vendin e tij dhe i pyetur nga televizioni NRK për të komentuar situatën në botë, ai tha:

– Çfarë po ndodh në botë?

“Lufta ,” tha ai.

“Ku?”, pyeti përsëri skiatori rus.

“Në Ukrainë”, u përgjigj përsëri gazetari.

“Nuk është një luftë në Ukrainë, por një operacion shpëtimi”, tha Barkov dhe kështu nxiti zemërimin.

Kujtojmë se Rusia tash e disa ditë po sulmon ushtarakisht qytetet më të mëdha ukrainase, duke mos kursyer as civilët.

-->