Drejtoresha e Chelsea, Granovskaia – gruaja më e fuqishme në futboll…

Futboll 25 Janar 2022 18:33

Marina Granovskaia, është bërë gruaja më e fuqishme në futboll dhe figura mbi të cilën mbështetet pronari i Chelsea, Roman Abramovich.

Paratë e Abramovich i besohet më shumë Granovskaia, e cila është prezente në prezantimin e lojtarëve të Chelsea.

Po kush është Marina Granovska?

Marina Granovskaia, është me orgjinë ruse, por rritur në Kanada.

Ajo më vonë u përfshi në transferime dhe marrëveshje kontraktuale për Chelsean, duke u bërë përfaqësuese e pronarit në klub në vitin 2010, më pas iu bashkua bordit të Chelsea në qershor 2013.

Në vitin 2014, ajo u promovua në shefe ekzekutive të klubit.

The Times deklaroi se promovimi e bëri atë “gruan më të fuqishme në futboll”.

Detyra e saj e menaxhimit të transfertave e vë atë në kundërshtim me menaxherët që kishin idetë e tyre se kë të shisnin ose blinin gjatë afatit merkatos, shkruan albeu.com.

Ajo ka qenë gjithashtu përgjegjëse për ndërmjetësimin e marrëveshjes së sponsorizimit të ekipit me Nike, që do të financojë 60 milion £ në vit për klubin deri në vitin 2032.

Ajo është përshkruar si “Zonja e Hekurt” dhe  konsiderohet si një nga drejtoret më të mirë të klubeve në futbollin botëror.

Në vitin 2018, Forbes e renditi atë në numrin 5 në listën e tyre “Gratë më të fuqishme në sportet ndërkombëtare”.

Marina Granovskaia mori çmimin Regjisorja më e mirë e Klubit në futbollin evropian në Golden Boy Awards më 13 dhjetor 2021. 

-->