E konfirmon Schmeichel: UEFA e kërcënoi Danimarkën pas incidentit tragjik të Eriksenit

Futboll 14 Qershor 2021 19:40

Ish-portieri i Danimarkës, Peter Schmeichel, ka pohuar se lojtarët danezë nuk dëshironin të rifillonin ndeshjen e tyre në Euro 2020 me Finlandën pasi Christian Eriksen u rrëzua në fushë.

Sidoqoftë, djali i Schmeichel, Kasper Schmeichel, ishte në portën daneze, nuk beson se kishin opsione tjera për ndeshjen.

Kur u pyet nëse ishte vendimi i lojtarëve, nga një emision britanik, Schmeichel tha: “Epo, ky është një debat interesant”.

“Unë në fakt pashë një njoftim zyrtar nga UEFA dje duke thënë se ata ishin duke ndjekur këshillat e lojtarit, lojtarët insistuan të luanin – e di që nuk është e vërtetë”.

“Ose, si e shihni të vërtetën. Atyre u lanë tre opsione, njëra ishte të luanin menjëherë dhe të merrnin 50 minutat e fundit të luajtura”.

“Tjetra do të vinte dje në 12 të mesditës dhe do të mbaronte 50 minutat dhe opsioni i tretë ishte të humbni ndeshjen në tavolinë me rezultat, 3-0”.

“Pra, vlerësojeni vetë. A është dëshira e lojtarëve për të luajtur? A kishin ata ndonjë zgjedhje me të vërtetë? Unë nuk mendoj se ata kishin”.

-->