ESPN: 20 sportistët më të famshëm në vitin 2019

Futboll 15 Mars 2019 22:49

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi dhe Neymar janë të gjithë të përfshirë në top 20 sportistët më të famshëm të ESPN për vitin 2019.

Kanali televiziv me bazë në SHBA ka treguare dhe formulën e tyre ku kanë kombinuar tre faktorë kryesorë për të vendosur se kush del në krye.

Sipas ESPN, lista bazohet në tre faktorë kryesorë: reklamimi, rezultati i kërkimit dhe ndjekësit në rrjetet sociale.

Shifrat variojnë nga ESPN dhe Forbes.

Rezultatin e kërkimit janë matur se sa shpesh emri i tyre është kërkuar në Google brenda ditës. Ndërsa ndjekësit në rrjetet sociale janë marrë nga llogaritë më të popullarizuara të tyre.

20 – Novak Djokovic – reklamat: 16.6 milionë funte – rezultati i kërkimit: 21 – media sociale: 8.5 milionë.

19 – Mesut Ozil – reklamat: 4.9 milionë funte – rezultati i kërkimit: 15 – mediat sociale pas: 30.9 milionë.

18 – Yuvraj Singh – reklamat: 23.3 milionë funte – rezultati i kërkimit: 1 – media sociale: 14.5 milionë

17- Serena Williams – reklamat: 13.6 milionë funte – rezultati i kërkimit: 37 – media sociale: 10.8 milionë.

16 – Antoine Griezmann – reklamat: 17.3 milionë funte – rezultati i kërkimit: 20 – media sociale: 22.6 milionë.

15 – Khabib – reklamat: 2.93 milionë funte – rezultati i kërkimit: 100 – mediat sociale: 13.4 milionë.

14 – Kylian Mbappe – reklamat: 14.2 milionë funte – rezultati i kërkimit: 32 – media sociale: 23.5 milionë.

13 – MS Dhoni – reklamat: 21  milionë funte – rezultati i kërkimit: 5 – mediat sociale: 20.5 milionë.

12 – Paul Pogba – reklamat: 24 milionë funte – rezultati i kërkimit: 15 – media sociale: 30.7 milionë.

11 – Kevin Durant – reklamat: 24 milionë funte – rezultatet e kërkimit: 9 – mediat sociale: 17.4 milionë.

10 – Tiger Woods – reklamat: 31.6 milionë funte – rezultati i kërkimit: 20 – media sociale: 6.4 milionë.

9 – Stephen Curry – reklamat: 31.6 milionë funte – rezultati i kërkimit: 12 – mediat sociale: 23 milionë.

8 – Rafael Nadal – reklamat: 22 milionë funte – rezultati i kërkimit: 40 – mediat sociale: 15.6 milionë.

7 – Virat Kohli – reklamat: 15 milionë funte – rezultati i kërkimit: 25 – media sociale: 37.1 milionë.

6- Roger Federer – reklamat: 31.2 milionë funte – rezultati i kërkimit: 23 – media sociale: 14.5 milionë.

5 – Conor McGregor – reklamat: 11.2 milionë funte – rezultati i kërkimit: 100 – mediat sociale: 29.7 milionë.

4 – Neymar – reklamat: 14.2 milionë funte – rezultati i kërkimit: 55 – media sociale: 107.2 milionë.

3 – Lionel Messi – reklamat: 21 milionë funte – rezultati i kërkimit: 54 – mediat sociale: 103.1 milionë.

2 – LeBron James – reklamat: 39.1 milionë funte – rezultati i kërkimit: 47 – media sociale: 45.3 milionë.

1 – Cristiano Ronaldo – reklamat: 27.8 milionë funte – rezultatet e kërkimit – 100 – mediat sociale – 148 milionë.