Gjatë dekadës së fundit janë shpenzuar më shumë se 44 miliardë euro për transferime

Futboll 30 Gusht 2021 23:17

Më shumë se 44 miliardë euro janë shpenzuar për tarifat e transferimit në të gjithë botën gjatë dekadës së fundit – me klubet angleze që kryesojnë listën e shpenzuesve të mëdhenj.

Organi qeverisës botëror FIFA kreu kërkime të gjera të transferimeve që u bënë midis 2011 dhe 2020.

Manchester City dhe Chelsea kryesuan tabelën e skuadrave me shpenzimet më të mëdha, dy nga 12 klubet e Premier Ligës janë në 30-shën e parë.

Southampton, i 21-ti në tabelë në përgjithësi, shpenzoi më shumë se Borussia Dortmund, thuhet në raport.

Raporti shënon një dekadë që kur FIFA lansoi sistemin e saj të përputhjes së transferimit, raporton BBC.

FIFA prezantoi sistemin për regjistrimin e transferimeve të lojtarëve midis klubeve, duke e bërë atë të detyrueshëm në tetor  të vitit 2010.

Gjatë dekadës së fundit, ka pasur shumë më tepër transferime që përfshijnë lojtarë brazilianë (15,128) – dhe më shumë para të shpenzuara për ta (6,2 miliardë euro) – sesa për futbollistë nga çdo komb tjetër.

Neymar mbetet lojtari i vetëm që është shitur për më shumë se 169 milionë euro, sipas raportit,

-->