Grosjean dënohet për gabimin e tij amatoresk

Formula 1 13 Maj 2018 22:48

Romain Grosjean ka kohë që konsiderohet si një prej shoferëve më të rrezikshëm në shtigje te Formulës 1, për shkak të sjelljeve të paparashikueshme dhe gabimeve amatoreske, sidomos në rrethin e parë të ndonjë gare.

Mungesa gati totale e konsideratës për shoferët tjerë dhe gabimet elementare, e kanë bërë shpesh subjekt të shumë shakave dhe anekdotave, kurse ajo që bëri sot, ka qenë një gabim që e devijoi rrjedhën e garës në Barcelonë.

Sidoqoftë, për incidentin e shkaktuar sot, Grosjean u dënua me tri pozita në start në garën e Monte Carlos që zhvillohet pas dy javësh.

Ky vendim mund të jetë dënim i duhur për Grosjeanin që në kualifikime do të startojë tri pozita më prapa sesa, pozita që do ti takonte me kohën e vendosur, por mund të shkaktojë edhe më shumë probleme, për shkak se kthesa e parë në Monte Carlo është shumë e ngushtë dhe shumë problematike, duke rritur rrezikun që Grosjean të përfshihet edhe në incident tjetër.

Shikoni incidentin e shkaktuar nga Grosjean:

 

-->