Humbi peshë për t’u ndeshur, luftëtares së UFC-së i bie të fiktë derisa po matej

Boks 20 Mars 2021 16:32

Humbja e peshës përmes dehidrimit jo vetëm që mund të rrisë rrezikun e tronditjeve, por mund të çojë në përkeqësim afatgjatë neurologjik duke prekur atletët në më shumë zona sesa mendohej më parë, përcjell Insporti.

Pra, një atlet me 150 kile që përpiqet të heqë 25 kile për t’u futur në kategorinë 125 kile në MMA dhe po humbet plot 17% të peshës së tyre totale të trupit, gjë që është shumë e rrezikshme.

Në një video që po qarkullon në rrjetet sociale, shihet se si luftëtarja e UFC-së bie në tokë për shkak të ligështimit që ka deri sa po matej.

Shumë luftëtarë po humbin shumë peshë dhe po dehidratojnë trupin, gjë që po shkakton probleme shëndetësore tek ta. /Insporti

-->