Këta janë gjyqtarët për Botërorin “Rusia 2018”

Futboll 30 Mars 2018 08:32

FIFA ka përcaktuar listën përfundimtare të 36 gjyqtarëve që do t’i drejtojnë 64 ndeshjet e fazës finale të Kampionatit Botëror, që mbahet në Rusi. Po ashtu komisioni ka përcaktuar edhe 63 gjyqtarët asistentë që do të jenë pjesë e kësaj gare.

Gjithsej janë 99 gjyqtarë, përfshirë pra edhe asistentët dhe vijnë nga 46 shtete. Evropa ka numrin më të madh të gjyqtarëve, gjithsej 10 që janë kryesorë, ndërsa 20 është numri i asistentëve.

Felix Brych, Gianluca Rocchi, Cuneyt Cakir, Sergei Karasev, Bjorn Kuipers, Milorad Mazic, Mateu Lahoz, Damir Skomina, Szymon Marciniak dhe Clement Turpin, janë gjyqtarët nga Evropa që janë zgjedhur për ndeshjet që do të zhvillohen në Rusi.

Oqeania ka dy gjyqtarë, ndërsa Afrika, Azia, Amerika e Jugut si dhe Amerikën Qendrore e Veriore kanë nga gjashtë gjyqtarë.

Për shkak se në këtë Botëror do të përdoret teknologjia VAR, në Coverciano të Italisë, do të mbahet një seminar dy javor për t’i mësuar gjyqtarët lidhur me VAR. /Insporti.com

Lista e 36 gjyqtarëve kryesorë të “Rusi 2018”

1 Felix BRYCH
2 Cüneyt CAKIR
3 Sergey KARASEV
4 Bjorn KUIPERS
5 Szymon MARCINIAK
6 Antonio Miguel MATEU LAHOZ
7 Milorad MAZIC
8 Gianluca ROCCHI
9 Damir SKOMINA
10 Clement TURPIN
11 Julio BASCUÑAN
12 Enrique CACERES
13 Andres CUNHA
14 Nestor PITANA
15 Sandro RICCI
16 Wilmar ROLDAN
17 Joel AGUILAR
19 Jair MARRUFO
20 Ricardo MONTERO
21 John PITTI
22 Cesar Arturo RAMOS PALAZUELOS
23 Fahad AL MIRDASI
24 Alireza FAGHANI
25 Ravshan IRMATOV
26 Mohammed Abdulla MOHAMED
27 Ryuji SATO
28 Naëaf Abdulla SHUKRALLA
29 Mehdi ABID CHAREF
30 Malang DIEDHIOU
31 Bakary Papa
32 Ghead GRISHA
33 Janny SIKAZWE
34 Weyesa Bamlak
35 Mattheë CONGER
36 Norbert HAUATA

 

-->