Koronavirusi, shtyhet gara e Çmimit të Madh të Kinës

Formula 1 12 Shkurt 2020 14:52

Çmimi i Madh i Kinës në Formula 1 i planifikuar për 19 prill do të anulohet për shkak të epidemisë së koronavirusit.

Times raportoi, sipas të cilës “u mor vendimi për të mos u zhvilluar atë që do të ishte gara e katërt e sezonit në 19 prill në Shanghai”.

Me rritjen e numrit të të vdekurve në Kinë çdo ditë, krerët e F1 kanë marrë vendimin për anulimin e garës në Shanghai, megjithëse Times thotë se “diskutimet do të vazhdojnë nëse do të shtyhet gara ose do të anulohet krejtësisht”.

Sfida me të cilën përballet F1 është se me kalendarin rekord të Çmimit të Madh këtë sezon me 22 gara ka pak ose aspak mundësi për të rindërtuar garën.

E përditshmja angleze shkruan se nëse do të ishte bërë një përpjekje për të rivendosur Çmimin e Madh të Kinës në gjysmën e dytë të sezonit, “kjo mund të çojë në tre apo edhe katër gara të njëpasnjëshme të fundjavës, diçka që ekipet ndoshta do të kundërshtojnë.”

F1 nuk mund të rrezikojë për shëndetin e profesionistëve dhe publikut: faktori kryesor që nxiti vendimin nuk është vetëm i natyrës shëndetësore, por edhe i një natyre sigurimi.

Aq shumë, sa që, sipas motorsportit, dyshimet kanë filluar gjithashtu të filtrojnë mbi mosmarrëveshjen e Çmimit të Madh të Vietnamit që duhet të zhvillohej dy javë më parë në Hanoi: kjo garë do të jetë debutuese e Formula 1 dhe çdo anulim do të ishte një problem i madh për organizatorët.

-->