Kundërshtarët e mundshëm të Kosovës në parakualifikimet për Kupën e Botës

Kombëtarja 25 Tetor 2019 13:39

Shorti për Raundin e Parë të parakualifikimeve për FIBA Kupën e Botës 2023 do të mbahet në Shtëpinë e Basketbollit (selinë qendrore të FIBA Botës) në Mies të Zvicrës më 29 Tetor 2019 me fillim nga ora 13:00.

Tetë Përfaqësuese janë regjistruar për të marr pjesë në parakualifikimet për FIBA Kupën e Botës 2023 e ato janë:

Kosova, Shqipëria, Bjellorusia, Qipro, Islanda, Luksemburgu, Portugalia dhe Sllovakia.

Sipas nenit 2.3 të Manualit të FIBA-s të Federatave Nacionale për kualifikimet për FIBA Eurobasket 2021 dhe të parakualifikimeve për FIBA Kupën e Botës 2023, ekipet duhet të ndahen në dy grupe nga katër ekipe në secilin grup dhe do të luajnë njëra me tjetrën me formatin “Round Robin”.

Garat në parakualifikimet për FIBA Kupën e Botës 2023 do të fillojnë në shkurt të vitit 2020 dhe do të përfundojnë në shkurt 2021.

Shorti në do të jetë “live streamed” dhe do të mund ta ndiqni në rrjetet sociale të FIBA-s dhe të Federatës së Basketbollit të Kosovës.

-->