Ky është atleti më i paguar gjatë vitit 2020

Futboll 12 Maj 2021 19:05

Pavarësisht se zhvilloi vetëm një meç gjatë vitit 2020 dhe madje edhe atë e humbi, Conor McGregor është cilësuar si atleti më i paguar në botë nga ‘Forbes’.

Shumica e përfitimeve të tij kanë ardhur nga aventurat përtej oktagonit, ku përfshihen marrëveshjet biznesore.

Sipas ‘Forbes’, McGregor ka arkëtuar në total plot 180 milionë dollarë në vitin 2020, ku 150 milionë i fitoi nga shitja e brendit të uiskit ‘Proper No. Twelve’.

Conor McGregor is the worlds highest-paid athlete on Forbes 2021 list  earning $180m - Independent.ie

McGregor tashmë është atleti i tretë në histori që ka fituar më shumë se 70 milionë jashtë sportit, duke iu bashkuar Roger Federerit dhe Tiger Woodsit.

Më poshtë, lista e top dhjetë atletëve që kanë përfituar më së shumti në vitin e fundit, sipas ‘Forbes’.

1. Conor McGregor – $180 million

2. Lionel Messi – $130 million

3. Cristiano Ronaldo – $120 million

4. Dak Prescott – $107.5 million

5. LeBron James – $96.5 million

6. Neymar – $95 million

7. Roger Federer – $90 million

8. Lewis Hamilton – $82 million

9. Tom Brady – $76 million

10. Kevin Durant – $75 million

-->