Letra e plotë e Eroll Salihut dërguar Agim Ademit dhe KE-së: Shpallja e zgjedhjeve është e jashtëligjshme

Kombëtarja 03 Mars 2022 20:32

Eroll Salihu që më parë ka qenë sekretari i përgjithshëm i FFK-së, ka shkruar një letër që i është adresuar kryetarit të FFK-së, Agim Ademit dhe Komitetit Ekzekutiv të Federatës së Futbollit të Kosovës, ku thotë se shpallja e zgjedhjeve është e jashtëligjshme.

Në një letër të gjatë të bazuar në rregullore dhe statute ligjore, ai ka thënë se thirrja e Kuvendit Zgjedhor është bërë në mënyrë të jashtëligjshme.

Letra është dërguar në adresë të kryetarit Agim Ademi dhe Komitetit Ekzekutiv të FFK-së.

Salihu aktualisht është pjesë e FFK-së dhe mban postin e drejtorit të përgjithshëm sportiv dhe atë të këshilltarit të lartë ligjor në FFK

“Vendimi i shpallur dje në web-faqen zyrtare të FFK-së tregoi edhe një herë për moskokëçarjen tuaj as për Statut, as për Ligj e lere më për norma etike e morale apo ‘për të mirën’ e futbollit siç e quani ju nganjëherë. Nuk mund ta kuptojë këtë shkelje pa kurrfarë baze dhe nevoje”.

“Zgjedhjet për kryetarë dhe anëtarë të KE-së duhet të jenë të shenjta sepse vota e lirë është instrumenti më demokratik për ata që harxhojnë mijëra e disa edhe miliona euro. Thirrja e këtij Kuvendi zgjedhor në mënyrë të jashtë ligjshme është e tillë sepse:

Kuvendi zgjedhor është i paracaktuar me datë 3 Korrik 2022 kur mbushen 4 vjet;

Formalisht, Kuvendi duhet të thirrët 2 muaj më herët;

Mandati i kryetarit zgjatë 4 vjet e jo 3.5 vjet;

Mandati i kryetarit përfundon me vdekjen e tij, me dorëheqje, me shkarkimin e tij nga Kuvendi i FFK-së, me dënimin e Gjykatës me Akt-gjykim të plotfuqishëm (gjë që ka ndodhur) apo ndonjë rast tjetër të paraparë me Ligj;

Në këtë rast mund të konvokohet vetëm Kuvendi i jashtëzakonshëm zgjedhor dhe atë nëse ndonjë kusht i lartpërmendur është imponuar. Askund nuk shkruan se Kuvendi zgjedhor i rregullt mund të mbahet më herët, dhe më e rëndësishmja,

Në muajin Korrik struktura e delegatëve ndryshon: ekipet e Superligës bien nga liga dhe u mbetet vetëm nga një votë ndërsa ekipet që hyjnë e kanë një votë më shumë”, shkruhet në letrën e Salihut drejtuar Komitetit Ekzekutiv të FFK-së.

Insporti ka siguruar edhe letrën e shkruar nga personalisht Erol Salihu:

-->