‘Lufta’ e re te Barcelona, Rousand: Korrupsioni është i dukshëm

Futboll 15 Prill 2020 09:15

Emili Rousaud është gati të shkojë në luftë legale me presidentin e Barcelonës Josep Maria Bartomeu, me ish-zëvendëspresidentin e dorëhequr së fundmi të mendimit se “korrupsioni është i dukshëm” brenda ‘Camp Nou’ dhe se përgjigjja e fundit e klubit ndaj pretendimeve të tij fillestare ishte thjesht një përpjekje për të njollosur nderin e tij personal.

Rousaud, së bashku me pesë zyrtarë të tjerë të bordit, kohët e fundit shkuan në protestë për mënyrën se si Barça po drejtohet në nivelin më të lartë.

Dorëheqjet pasuan, në mesin e të tjerave, të një skandali të rrjeteve sociale – ‘BarcaGate’ – në të cilin pretendohej se Bartomeu kishte punësuar një kompani për të përmirësuar imazhin e tij gjatë vitit të fundit të presidencës së tij përmes dekurajimit të figurave të profilit të lartë të lidhur me Blaugranët.

“Me qëllimin e vetëm për t’iu përgjigjur njoftimit të bërë nga zëdhënësi i FC Barcelonës në lidhje me ngritjen e një kërkese penale kundër meje për deklaratat e bëra në lidhje me të ashtuquajturin çështjen” BarcaGate”, unë dua të them si vijon:

“Ekzistenca e korrupsionit brenda klubit është e dukshme në faktin se tashmë është treguar se kontratat midis kompanive të lidhura (një me bazë në një strehë tatimore që shkel ligjin për parandalimin e pastrimit të parave) janë paguar në këste për të shmangur kontrollet e brendshme, miratimi nga Komiteti i Përshtatjes (i cili siguron që blerjet të bëhen me çmimin e tregut) dhe Bordi i Drejtorëve. Çdo është e dukshme”, tha ai.

Klubi i Barcelonës po përgatitet për zgjedhjet e reja presidenciale, të cilat planifikohen të mbahen në vitin 2021.

-->