Maratona e Bostonit, anulohet për herë të parë pas 124 vite

Atletikë 28 Maj 2020 23:30

Maratona e Bostonit, që duhej të zhvillohej në muajn prill, ndërsa për shkak të pandemisë “Covid 19”, u shte për muajin shtatëor, tani është anuluar për herë të parë, pas 124 vite.  Dhe në vend të garës reale, do të jetë një event virtuel, ndërsa të gjithë pjesëmarrësit të cilët konfirmojnë se kanë kaluar 42 km, do të fitojnë medalje.

“Pasi që nuk mundemi botën të sjellim në Boston në muajin shtator, planifikojmë që boës t’ia sjellin Bostonin”, thuhet mes tjerash në kumtesën e organizatorëve.

Ata kanë potencuar se shëndeti është prioritet I tërë opinionit, andaj janë vendosur që të ndërmmarrin jë hap të të tillë.

-->