Ndihma për Italinë dhe krahasimi me futbollin, Rama flet për mediat italiane: Europa duhet të imitojë Milanin e Sachit, të gjithë bashkë në një ekip

Futboll 29 Mars 2020 23:03

Shqipëria dërgoi 30 mjekë dhe infermierë drejt Italisë për t’i ardhur në ndihmë në këtë momente të vështië që po kalojnë.

Shteti italian është vatra e coronavirusit dhe për këtë arsye Qeveria vendosi të dërgonte disa mjekë dhe infermierë për t’i ndihmuar.

Një gjest i tillë është vlerësuar shumë nga të gjithë në Itali dhe në një proncim për mediat italiane ka folur edhe Kryeministri Edi Rama.

Rama përdori një krahasim të futbollit për të përshkruar emergjencën e coronavirusit.

“Armiku i padukshëm sulmoi të gjithë në të njëjtën kohë dhe ne nuk duhet të mbrohemi vetëm, por edhe të kundërsulmojmë”, tha Rama.

“Kjo duhet të bëhet nga e gjithë Evropa sepse ne nuk mund të fitojmë vetëm në mbrojtje. Evropa duhet të imitojë Milanin e Saçhi-it, nuk mund të mbrosh vetëm se të gjithë duhet të jesh një ekip ku nuk ka yje që e bëjnë këtë në rrugën e tyre, por ku përkundrazi të gjithë duhet të mbrojnë dhe të sulmojnë “.

-->