Nga pushimi në zyre, FFK-ja aktivizon mekanizmat për ta “shtypur” Ejupin

Futboll 31 Dhjetor 2020 12:23

Federata e Futbollit e Kosovës nuk arriti të zhvillonte Kuvendin e Punës, me arsyetimin e pandemisë Covid19, duke e shtyrë për vitin e ardhshëm. Megjithatë, zyrtarët e FFK-së kanë gjetur kohë për një gjë tjetër. Ata kanë gjetur kohën për të aktivizuar mekanizmat e saj, duke hapur procedurë disiplinore kundër Remzi Ejupit, kryetar i klubit të futbollit Prishtina, shkruan Insporti.com.

Ejupi të mërkurën në një intervistë për Insportin, kritikoi punën e drejtuesve së  Federatës së Futbollit të Kosovës në 20 vjetët e fundit.

Ai shprehu dyshimet e tij për punën e tyre, duke deklaruar se një grup i caktuar nga ngufatur dhe uzurpuar Federatën e Futbollit të Kosovës.

Krerët e FFK-së ua kanë prishur pushimin anëtarëve të Komisionit Disiplinor vetëm që të merren me deklaratën e një prej njerëzve më të fuqishëm në futbollin e Kosovës.

Edhe pse në pushim që prej 25 dhjetorit, vendosën që më 30 dhjetor të dilnin në zyre për të kërkuar ndëshkim ndaj Ejupit.

Komisioni Disiplinor i ka kërkuar Ejupit të ofrojë dëshmi për akuzat e bëra gjatë intervistës në fjalë.

Ky komision i ka dhënë kohë Ejupit deri më 6 janar 2021 “të ofrojë prova”.

“Kërkohet  deklarata nga  zyrtari  në procedurë disiplinore; kryetari i FC Prishtina  z. Remzi Ejupi  lidhur me rastin; që të ofroni prova  me fakte të vërtetuara  për të gjitha ato të thëna  në të cilat pretendoni në citimin e  fjalëve të publikuara  si; “skandali“, “keqpërdorimet“, “privatizimi“, “grup njerëzish“, infektimin e përzgjedhësit Bernard Challandes, humbja e ndeshjes ndaj Sllovenisë dhe  dyshimet në bastore e të tjera  për të cilat obligoheni që t’i siguroni  dhe dëshmoni  – ofroni; prova  dhe  fakteve  deri me datë 06.01.2021”, shkruhet në njoftimin e FFK-së. /Insporti.com/

-->