Premier Liga si Kombet e Bashkuara

Futboll 08 Shkurt 2018 09:47

Numri i lojtarëve të huan në premie Ligë vazhdimisht është një prej temave të preferuara të medieve. Por, pas kalimit të Aubumeyang në Arsenal, Gaboni u një prej shteteve që ka dhënë më shumë se jë lojtar në këtë ligë. Mediat në Angli kanë bërë një pasqyrë të lojtarëve të të gjitha shteteve të huaja që paraqiten në elitën e futbolli anglez.

Përndryshe një prej fakteve më interesante është se në Premier Liga ka më hsumë lojtarë irlandezë sesa brazilianë, gjë që nuk ndodhë askund tjetër përveç edhe në ligat e Irlandës.

Për nga numri prin Spanja, kurse Zvicra ka katër lojtarë dy prej të cilëve, Shaqiri dhe Xhaka, janë me prejardhja nga Kosova.

Përndryshe, deri më tani këtë sezon janë paraqitur gjithsej 290 lojtarë të huaj në Premier Ligë nga të gjitha pesë kontinentet.

-->