Pse Rusia është përjashtuar nga Lojërat Olimpike Dimërore?

Sporte të tjera 02 Shkurt 2022 11:31

Për herë të dytë radhazi, atletët rusë nuk do të garojnë nën flamurin e vendit të tyre në Olimpiadën Dimërorë “Pekin 2022”.

Në dhjetor 2019, Agjencia Botërore Anti-Doping (Wada) vendosi që të ndalojë për katër vjet që sportisët e Rusisë të merrnin pjesë në Lojëra duke e përfaqësuar shtetin rus.

Atletët rusë mund të garojnë vetëm nën flamurin e Komitetit Olimpik Rus (ROC) për shkak së shkelqën rregullat.

Janë 204 atletë rusë që garojnë në Lojërat Dimërore 2022 si “neutralë” nën emrin ROC si pjesë e sanksioneve të vazhdueshme të vendosura nga Agjencia Botërore Anti-Doping (ËADA).

Rusia nuk mund të dërgojë zyrtarisht asnjë atlet në një garë sportive ndërkombëtare deri në dhjetor 2022.

Dhe, kur një atleti i ROC-së i jepet një medalje, një këngë e Çajkovskit luhet në vend të himnit kombëtar rus dhe valvitet flamuri ROC.

/Insporti.com

-->