Qeverisë britanike i përshtaten të 4 pretendentët për Chelsea

Futboll 12 Prill 2022 19:00

Qeveria e Britanisë së Madhe është e kënaqur me të 4 ofertat për të blerë Chelsea.

Sipas The Times, cilido nga katër opsionet e mbetura në fazën përfundimtare do të marrë miratimin e autoriteteve. Blerësit do t’i lëshohet një licencë speciale për të parandaluar transferimin e fondeve te pronari aktual i klubit, Roman Abramovich , dhe për të përjashtuar çdo lidhje me persona të tjerë të sanksionuar.

Në këtë rast, zgjedhja midis aplikantëve do të bëhet nga vetë Abramovich dhe drejtuesit e lartë të Bluve dhe, me siguri, vendimi do të merret jo në bazë të shumës më të madhe, por në bazë të perspektivave për klubin.

Më parë u raportua se lista e ngushtë përbëhet nga katër propozime: nga familja Ricketts, e cila zotëron Chicago Cubs, nga bashkëpronari i Los Angeles Dodgers, Todd Boeli, nga bashkëpronari i Atalanta dhe aksioneri i Boston Celtics, Stephen Palyuki, dhe menaxherët e Philadelphia 76ers, David Blitzer dhe Josh Harris.

Propozimet përfundimtare duhet të dorëzohen jo më vonë se të enjten.

-->