Rusia përjashtohet nga Lojërat Olimpike dhe Kupa e Botës

Futboll 09 Dhjetor 2019 12:13

Rusia është pezulluar për katër vjet nga të gjitha ngjarjet e mëdha sportive nga Agjencia Botërore Anti-Doping.

Kjo nënkupton se flamuri dhe himni rus nuk do të lejohen në ngjarjet e mëdha si Lojërat Olimpike Verore “Tokyo 2020” dhe Kupa e Botës në futboll “Katar 2022”.

Nëse mund të dëshmojnë se nuk janë të përfshirë në skandalin e dopingut, do të lejohen të garojnë nën një flamur neutral.

 

 

Kjo është një goditje e madhe për sportin rus.

Kujtojmë që Rusia rrezikon dënime të tilla prej vitesh, pas skandaleve të njëpasnjëshme.

-->