Rusia përjashtohet nga patinazhi dhe skijimi

Sporte të tjera 01 Mars 2022 17:41

Gjithnjë e më shumë sporte po ndjekin apelin e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar dhe ndalimin e sportistëve rusë që të garojnë pas pushtimit të Ukrainës nga vendi i tyre.

Rusisë iu ndalua të konkurronte në garat ndërkombëtare të patinazhit në akull dhe skijimit të martën, një ditë pasi u përjashtua nga garat e futbollit dhe hokejit – sporti ekipor i preferuar i Vladimir Putinit.

Vendimet vijnë pas kërkesës së IOC drejtuar federatave ndërkombëtare të sportit për të mbajtur atletët rusë jashtë ngjarjeve që ata organizojnë.

Unioni Ndërkombëtar i Patinazhit, organi që drejton sportin në mbarë botën, tha se asnjë atletë nga Rusia ose Bjellorusia “nuk do të ftohet ose lejohet të marrë pjesë” në ngjarje deri në një njoftim të dytë.

Bjellorusia ka qenë një aleat kyç i Rusisë në sulmin e saj ndaj Ukrainës.

Kampionati botëror i patinazhit artistik është planifikuar për në fund të këtij muaji në Montpellier të Francës.

Vendimi i ISU do të thotë se kampionia olimpike Anna Shcherbakova dhe shoqja e skuadrës 15-vjeçare Kamila Valieva do të përjashtohen nga gara.

-->