UEFA kërcënon qeverinë angleze – finalja e Evropianit mund të zhvendoset në Hungari

Futboll 18 Qershor 2021 11:45

UEFA ka kërcënuar të zhvendosë finalen e Euro 2020 në Hungari nëse qeveria angleze nuk siguron një përjashtim të karantinës për tifozët, zyrtarët dhe mysafirët e rëndësishëm të korporatave që marrin pjesë në lojë.

Anglia do të presë gjysmëfinalen dhe finalen e turneut në Wembley,  me këtë të fundit që do të zhvillohet më 11 korrik.

Sipas The Times, ministrat e Mbretërisë së Bashkuar tani po diskutojnë një propozim për të përjashtuar zyrtarët, politikanët, sponsorët dhe transmetuesit e UEFA dhe FIFA nga vetë izolimi.

Për momentin, një izolim dhjetë ditor kërkohet për njerëzit që vijnë nga vendet që janë në listën e verdhë dhe të kuqe, dhe për momentin çdo ekip në Kampionatin Evropian aktualisht është në listën e verdhë, përveç Turqisë që janë në listën e kuqe.

Anglia u gjend në një situatë të ngjashme për finalen e Ligës së Kampionëve, raporton Daily Mail.

UEFA vendosi ta zhvendosë ndeshjen nga Stambolli pasi Turqia u vendos në listën e kuqe të Anglisë, që do të thotë se udhëtimi lejohej vetëm në rrethana të jashtëzakonshme.

Si rezultat, finalja e Ligës së Kampionëve u zhvillua në Portugali me 6 mijë tifozë nga secili klub të lejuar të merrnin pjesë.

Nëse ministrat vendosin kundër përjashtimit, UEFA do të zhvendosë finalen e Euro 2020 në Budapest, Hungari, pasi ata nuk do të kenë kufizime brenda zonës Shengen që nga java e ardhshme.

Budapesti do të ketë gjithashtu aftësinë për të mbushur stadiumet me kapacitetin e tyre maksimal dhe të argëtojë tifozët nga e gjithë bota për finalen që do të zhvillohet në korrik.

Wembley, megjithatë, do të ishte vetëm në 50 për qind të kapacitetit të saj  për gjysmë finalen dhe finalen.

-->