Vjen reagimi i Federatës së Futbollit të Rusisë pas përjashtimit të të gjitha klubeve dhe ekipeve kombëtare nga garat

Futboll 28 Shkurt 2022 20:58

Të gjitha klubet dhe ekipet kombëtare ruse janë pezulluar nga pjesëmarrja në garat e FIFA-s dhe UEFA-s deri në një njoftim të dytë.

Këto vendime janë miratuar sot nga Byroja e Këshillit të FIFA-s dhe Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s, përkatësisht organet më të larta vendimmarrëse të të dy institucioneve për çështje të tilla urgjente.

Pas këtij vendimi ka reaguar federata ruse, e cila nuk është pajtuar me këtë vendim, duke thënë se është diskriminues dhe dëmton një numër të madh sportistësh.

“Federata e Futbollit të Rusisë kategorikisht nuk pajtohet me vendimin e FIFA-s dhe UEGA-s për të pezulluar dhe përjashtuar të gjitha ekipet ruse nga pjesëmarrja në ndeshjet ndërkombëtare për një periudhë të pacaktuar. Mendojmë se ky vendim është në kundërshtim me normat dhe parimet e konkurrencës ndërkombëtare, si dhe me frymën sportive. Ka një karakter të dukshëm diskriminues dhe dëmton një numër të madh sportistësh, trajnerësh, punonjësish të klubeve dhe ekipeve kombëtare, dhe më e rëndësishmja, miliona tifozë rusë dhe të huaj, interesat e të cilëve organizatat sportive ndërkombëtare duhet të mbrojnë në radhë të parë. Veprime të tilla po përçajnë komunitetin sportiv botëror, i cili gjithmonë i është përmbajtur parimeve të barazisë, respektit të ndërsjellë dhe pavarësisë nga politika. Ne rezervojmë të drejtën për të kundërshtuar vendimin e FIFA-s dhe UEFA-s në përputhje me ligjin ndërkombëtar të sportit”, thuhej në reagim.

/Insporti.com

-->